ETEM atinge noi culmi cu fațada premiată

05/28/2024
ETEM atinge noi culmi cu fațada premiată

ETEM sa ponosom saopštava da je Piraeus Tower dobio priznanje Saveta za visoke zgrade i urbana staništa (CTBUH) za svoj izvanredan dizajn fasade, osvojivši prestižnu „Nagradu za odlične fasade“ za 2024. CTBUH, uticajna globalna neprofitna organizacija sa sedištem u Čikagu, a posvećena je razvoju pametnih gradova i održivoj budućnosti.

Inovativna fasada Piraeus Tower, koju je dizajnirao arhitektonski studio PILA pod rukovodstvom Iliasa Papageorgiua i Kristine Papaleksandri, pretvara zgradu u dinamično obeležje i osvaja međunarodno priznanje. Projekat PILA-e je i vizuelno impresivan i ekološki prihvatljiv, integrišući održive strategije za značajno smanjenje potrošnje energije.

Centralno mesto u uspehu ovog projekta zauzimaju ETEM-ovi najsavremeniji sistemi, koji imaju impresivne vertikalne i horizontalne lamele, koje pojačavaju dinamičan izgled fasade kroz svoje promenljive uglove. U projektu su korišćeni i napredni ujedinjeni sistemi za obešene fasade, koji efikasno upravljaju opterećenjima vetrom i seizmičkim pokretima, u skladu sa savremenim arhitektonskim trendovima. ETEM, industrijski inovator, prilagodio je ove sisteme specifičnim potrebama Piraeus Tower.

Jedan od značajnih izazova projekta bila je integracija nove fasade sa originalnom strukturom zgrade iz 70. godina. Ovo je zahtevalo inovativna rešenja za besprekorno kombinovanje stare infrastrukture sa modernom, visoko efikasnom spoljašnjom fasadom.

Nepokolebljiva ETEM-ova posvećenost kvalitetu i inovacijama nastavlja da stimuliše napredak u arhitekturi i urbanom razvoju. Kompanija je ponosna što je doprinela ovom značajnom projektu, koji je sada etalon u grčkim i međunarodnim arhitektonskim krugovima.

 

Projektni arhitektonski tim

// Glavni konsultant: BETAPLAN

// Dizajn fasade: PILA Studio

Η ΕΤΕΜ στην κορυφή με την καλύτερη πρόσοψη του 2024 στον Πύργο Πειραιά
Η ΕΤΕΜ στην κορυφή με την καλύτερη πρόσοψη του 2024 στον Πύργο Πειραιά
Η ΕΤΕΜ στην κορυφή με την καλύτερη πρόσοψη του 2024 στον Πύργο Πειραιά
Share