Villa ANAMNISIS Naxos

  • Villa ANAMNISIS Naxos
  • Villa ANAMNISIS Naxos
  • Villa ANAMNISIS Naxos

Villa ANAMNISIS Naxos

 - 
Naxos
Greece

Το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών Anamnisis, βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά από την παραλία, στην καταπληκτική περιοχή του Ορκού, στη Νάξο. Οι κατοικίες του συγκροτήματος σχεδιάστηκαν με έμφαση σε απλά γεωμετρικά σχήματα και όχι στην βαριά διακόσμηση.

Τα αρχιτεκτονικά συστήματα που επιλέχθηκαν να στελεχώσουν τις πολυτελείς κατοικίες, όφειλαν να καλύπτουν πολύ συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Να προσφέρουν υψηλές επιδόσεις, σταθερότητα, να καλύπτουν τις ανάγκες για μεγάλα ανοίγματα, όπως επίσης να είναι κατάλληλα για το κλίμα της περιοχής.

Η χρήση των νέας γενιάς ενεργειακών Συστημάτων Αλουμινίου ΕΤΕΜ κρίθηκε απαραίτητη κυρίως λόγω των ιδιοτήτων τους, αλλά και για την επίτευξη της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής , σε βάθος χρόνου.

Σημαντικό πλεονέκτημά είναι πως τα συστήματα που επιλέχθηκαν (E50 lift and slide & E45)  διαθέτουν τις ανάλογες πιστοποιήσεις (EPD’s – Environmental Product Declaration), ενισχύοντας τη δέσμευση στις αρχές της βιώσιμης κατασκευή, καθώς αποσκοπούν στη βέλτιστη διαχείριση του ηλιακής ακτινοβολίας ώστε να μειώνεται το θερμικό φορτίο που προσβάλλει το κτίριο αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίζεται η οπτική και θερμική άνεση για τους χρήστες, με χαμηλό κόστος συντήρησης.